Nieuws

Hier een overzicht van onze persberichten, 'Happyprinting in het nieuws' en onze laatste newsletters. 

 

Persberichten

 

16 juli 2019 - Peak Capital investeert EUR 450.000 in Happyprinting

PERSBERICHT

Utrecht, 16 juli 2019

Peak Capital investeert EUR 450.000 in Happyprinting

Het Nederlandse online printing bedrijf Happyprinting heeft een investering van €450.000 ontvangen van de Nederlandse venture capitalist Peak Capital. De investering zal worden gebruikt om de internationale uitrol van Happyprinting te versnellen en het online printing platform verder te ontwikkelen.

"We zijn verheugd om samen te werken met Peak Capital. Peak heeft bewezen de juiste slimme investeerder te zijn voor snelgroeiende bedrijven zoals Catawiki en Studocu, en daarmee ook voor ons.", aldus Sven Rusticus, CEO Happyprinting.

 

Peak Capital investeert EUR 450.000 in Happyprinting

Op de foto, van links naar rechts: Cheu Thai Shing (Analyst Peak Capital), Thijs Dijkman (Analyst Peak Capital), Jean-Pierre Meijer (CTO Happyprinting), Johan van Mil (Managing Partner Peak Capital), Sven Rusticus (CEO Happyprinting).

 

Printing Platform as a Service (PaaS)

Happyprinting is in 2017 gestart met de ontwikkeling van een zeer intuïtieve webshop voor online printing, inclusief het merk en de marketing. Dit platform wordt nu wereldwijd als een service aangeboden aan drukkers die willen profiteren van de sterke groei in de online print markt en willen groeien door samen te werken met Happyprinting.

"Wereldwijd is de verschuiving van traditioneel naar online geplaatste bestellingen nog maar net begonnen. Met ons platform maken we het eenvoudiger, efficiënter, duurzamer en leuker voor zowel de printers als hun klanten. Het is onze missie om happy klanten en happy printers te creëren met ons platform. Dat is de reden waarom we Happyprinting zijn.", aldus Rusticus.

Johan van Mil, medeoprichter en managing partner bij Peak Capital: "We zijn onder de indruk van het Happyprinting-platform en het internationale bedrijfsmodel dat de oprichters van Happyprinting hebben gecreëerd. Het team heeft een enorme ondernemers ervaring en kent de markt heel goed. Ze waren in staat om snel acht Europese en Aziatische landen te ontwikkelen en te betreden, in korte tijd en volledig zelf gefinancierd. We zijn verheugd om Happyprinting te helpen nog sneller te groeien en hun wereldwijde ambities waar te maken."

 

Franchising online printen

Happyprinting biedt zijn merk, de marketing en de webshop aan in een franchiseovereenkomst aan drukkerijen wereldwijd. Hierdoor groeit Happyprinting snel, zonder te investeren in printapparatuur, en kunnen printers hun deel van de online markt veroveren door gebruik te maken van de Happyprinting merk, marketing en webshop oplossingen.

"We hebben een innovatief franchiseconcept gecreëerd in de e-commerce sector. Waar Starbucks een franchise is van fysieke filialen, franchisen wij online printing shops in een bepaald land.", aldus Rusticus. Het is de visie van het bedrijf om een ​​wereldwijd netwerk van printers te creëren die allemaal het merk van Happyprinting, de marketing en het Printing as a Service-platform delen.

Deze visie zal ook multinationals in staat stellen drukwerk en print overnight te distribueren naar elk land ter wereld. In tegenstelling tot gecentraliseerd afdrukken en versturen, minimaliseert lokaal afdrukken en leveren de transportkosten en verlaagt zo de CO2-voetafdruk van print. "We stoppen met het transporteren van print met vliegtuigen.", aldus Rusticus. "En dankzij ons wereldwijde partnerschap met HP Indigo kunnen we een consistente printkwaliteit garanderen, waar ook ter wereld."

 

Online Print markt explodeert in de komende 5 jaar

De wereldwijde printmarkt wordt berekend op $980 miljard en ligt daarmee dicht bij de omvang van de wereldwijde auto-industrie. Ondanks wat veel mensen denken, blijft de printmarkt groeien. De wereldwijde online printmarkt groeit daarbij nog sneller en zal naar verwachting de komende vijf jaar exploderen.

In West-Europa bijvoorbeeld, werd in 2018, 19% van al het drukwerk besteld via online printers. Het marktaandeel van online printers zal naar verwachting stijgen tot 42% in 2025, volgens Bernd Zipper, Europa's expert op het gebied van online printing. In markten zoals Azië en Oost-Europa zal de groei naar verwachting nog hoger zijn.

 

OVER HAPPYPRINTING

Happyprinting is opgericht door Sven Rusticus, voormalig CEO Icemedia en COO van Drukwerkdeal (later gekocht door Cimpress) en Jean-Pierre Meijer, voormalig Global IT Director bij Dow Chemical.

Happyprinting is begonnen met webshops in Nederland en Ierland en gaat naar Noorwegen, Bulgarije, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Korea, Japan en de Filippijnen. "We hebben een mooie weg voor de boeg. Ons platform is klaar voor snelle uitrol in landen over de hele wereld.", aldus Jean-Pierre Meijer, CTO / COO van Happyprinting.

Happyprinting is de officiële partner van het HP Indigo InnoPartner-programma, dat Happyprinting in contact brengt met en helpt in de samenwerking met drukkers over de hele wereld.

Meer informatie over het franchise-aanbod is te vinden op:

www.happyprinting.com

 

OVER PEAK CAPITAL

Peak Capital is een Nederlands durfkapitaalfonds dat is opgericht door ervaren ondernemers. Peak Capital investeert slim kapitaal en hands-on ondersteuning in snelgroeiende marktplaatsen en SaaS-bedrijven in de beginfase, zoals Catawiki, Channable, InvoiceFinance, OneFit en StuDocu en TradeCloud. Eerdere investeringen omvatten IENS, verkocht aan Tripadvisor (NASDAQ: TRIP) in 2014, Radionomy, overgenomen door Vivendi (EURONEXT: VIV) in 2015 en CheapCargo, verkocht aan PostNL (EURONEXT: PNL) in 2017.

Meer informatie over Peak Capital is te vinden op:

www.peak.capital

 

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie:          

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sven Rusticus, CEO Happyprinting:

sven@happyprinting.nl

020 - 8943210

06 - 21864325

www.happyprinting.nl

Nijverheidsweg 16a

3534 AM Utrecht

 

6 maart 2019 - Happyprinting start in Noorwegen

PERSBERICHT

Utrecht, 6 maart 2019

Happyprinting start in Noorwegen

Happyprinting is verheugd een franchise-overeenkomst aan te kondigen met Flisa Trykkeri in Noorwegen.

Samen lanceren de twee bedrijven het merk Happyprinting en het online drukplatform in Noorwegen. Flisa Trykkeri is een toonaangevende drukkerij in Noorwegen met een hoge nadruk op sociale verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid voor het milieu.

Door het platform van Happyprinting in Noorwegen te introduceren, wordt het bestellen en leveren van drukwerk veel eenvoudiger, efficiënter en aangenamer, wat resulteert in een betere en gelukkigere klantervaring.

"Daarom zijn we erg verheugd om samen te werken met Happyprinting. Samen zullen we binnenkort de Noorse Happyprinting-webshop lanceren en de Noorse klanten een geweldige online print ervaring bieden. ", zegt Per-Otto Sletten, CEO van Flisa Trykkeri.

"Flisa en Happyprinting delen dezelfde waarden: we willen allebei dat consumenten plezier beleven aan het bestellen en het met ons samenwerken. Daarom kijken we uit naar het creëren van een geweldige online drukkerij in Noorwegen, met als gevolg vele Happy klanten. ", zegt Sven Rusticus, CEO Happyprinting.

 

Noorwegen partner - Flisa Trykkeri Management Team

 

Zes landen

Happyprinting groeit in een recordtempo en zal binnenkort live zijn in zes landen: Nederland, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Australië, Ierland en Noorwegen. "Het uittekenen van de visie, er hard aan werken met ons team en het dan daadwerkelijk waarnemen met onze internationale partners, is een geweldige ervaring. En we hebben een spannende weg voor ons. Onze vijftig lokale domeinnamen vertegenwoordigen onze wereldwijde ambitie. ", aldus Jean-Pierre Meijer, medeoprichter en CTO van Happyprinting.

 

OVER HAPPYPRINTING

Happyprinting is een wereldwijd online printing franchise bedrijf, dat samenwerkt met lokale printing partners over de hele wereld. We optimaliseren bestaande printcapaciteit, minimaliseren transport en verlagen de CO2-footprint van drukwerk.

Happyprinting is gestart in 2017. Printing partners over de hele wereld kunnen hun online printoplossing gebruiken in combinatie met het volledige Happyprinting merk en marketingpakket. De visie van Happyprinting is om een wereldwijd netwerk van printers te creëren, gebaseerd op één merk, één platform en lokale printing partners.

Happyprinting is opgericht door Sven Rusticus, voormalig COO van Drukwerkdeal / Printdeal en Jean-Pierre Meijer, voormalig Global IT Director bij Dow Chemical.

Meer informatie over het franchise-aanbod is te vinden op:

www.happyprinting.com

 

OVER FLISA TRYKKERI

Flisa Trykkeri werd opgericht in 1913 en is een gerenommeerd bedrijf in Flisa, Solør, 150 km ten noordoosten van Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, en heeft een lange traditie van bewust omgaan met de beschikbare middelen. Hierdoor is Flisa Trykkeri zuinig en heeft het een mentaliteit om duurzaam met dingen om te gaan. Flisa is een gelukkige groep professionals met volledige kennis en expertise op het gebied van drukwerk. Of het nu gaat om cross-publishing of de productie van een goed boek.

Als de grootste speler in grafische services tussen Oslo en Trondheim neemt Flisa graag de verantwoordelijkheid voor het milieu. Dit houdt onder meer een goed milieubeheer in. Flisa heeft een licentie om het Swan eco-label te gebruiken en - als één van de weinige drukkerijen in Noorwegen - goedkeuring voor het gebruik van het FSC-label (Forest Stewardship Council).

Meer informatie over Flisa Trykkeri is te vinden op:

www.flisatrykkeri.no

 

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie:          

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sven Rusticus, CEO Happyprinting:

sven@happyprinting.nl

020 - 8943210

06 - 21864325

www.happyprinting.nl

Nijverheidsweg 16a

3534 AM Utrecht

 

20 februari 2019 - Happyprinting wordt officiële HP Business Partner

PERSBERICHT

Utrecht, 20 februari 2019

Happyprinting wordt officiële HP Business Partner

Happyprinting en Hewlett Packard hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Happyprinting is geselecteerd als officiële HP Business Partner en zal toetreden tot het wereldwijde HP InnoPartner programma, een open ecosysteem dat markttransformatie door middel van partnerschap leidt. Het InnoPartner-programma voert innovatie door exploratie en samenwerking.

"Door deze samenwerking met HP kunnen we onze online franchise-oplossing beschikbaar maken voor HP Indigo-printers over de hele wereld en samen groeien.", zegt Sven Rusticus, CEO van Happyprinting. "Dit zal ons helpen de grafische industrie te transformeren door slimme digitalisering en online strategieën te implementeren."

"Innovatie en partnerschap zijn de sleutel tot succes voor onze partners, onze klanten en voor onszelf. We geloven dat we meer samen kunnen bereiken.", zegt Alon Bar-Shany, General Manager van HP Indigo Inc, over het InnoPartner programma.

 

Sven Rusticus, CEO Happyprinting

 

OVER HAPPYPRINTING

Happyprinting is een wereldwijd online printing franchise bedrijf, dat samenwerkt met lokale printing partners over de hele wereld. We optimaliseren bestaande printcapaciteit, minimaliseren transport en verlagen de CO2-footprint van drukwerk.

Happyprinting is gestart in 2017. Printing partners over de hele wereld kunnen hun online printoplossing gebruiken in combinatie met het volledige Happyprinting merk en marketingpakket. De visie van Happyprinting is om een wereldwijd netwerk van printers te creëren, gebaseerd op één merk, één platform en lokale printing partners.

Happyprinting is opgericht door Sven Rusticus, voormalig COO van Drukwerkdeal / Printdeal en Jean-Pierre Meijer, voormalig Global IT Director bij Dow Chemical.

Meer informatie over het franchise-aanbod is te vinden op:

www.happyprinting.com

 

OVER HET HP INDIGO INNOPARTNER PROGRAMMA

Het HP InnoPartner programma is een open ecosysteem dat leidt tot markttransformatie door samenwerking. Het aanjagen van innovatie door exploratie en samenwerking; HP strategische zakelijke partners en HP Indigo-gebruikers transformeren hun concurrentievoordelen in een krachtige kracht die groei en verandering in de markt stimuleert.

Meer informatie over het HP InnoPartner programma is te vinden op:

https://innopartner.ext.hp.com/innopartner

 

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie:          

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sven Rusticus, CEO Happyprinting:

sven@happyprinting.nl

020 - 8943210

06 - 21864325

www.happyprinting.nl

Nijverheidsweg 16a

3534 AM Utrecht

 

5 februari 2019 - Happyprinting start in Ierland

PERSBERICHT

Utrecht, 5 februari 2019

Happyprinting start in Ierland

Happyprinting kondigt met trots de samenwerking aan met DCK in Dublin om het merk en online printing platform van Happyprinting in Ierland te lanceren. DCK is een toonaangevend marketingbureau, actief op de Ierse printmarkt.

"We zien uit naar de samenwerking met Happyprinting. Door gebruik te maken van het Happyprinting platform zijn wij in staat om in recordtijd de Ierse webshop voor drukwerk en print te lanceren. Daarnaast zullen we gebruik maken van het merk en de marketingkennis voor het bedienen van de Ierse markt.", zegt Kevin Murphy, directeur Operations bij DCK.

"We zien veel potentieel in de introductie van Happyprinting op de Ierse markt. Happyprinting maakt het bestellen en verwerken van print eenvoudiger, leuker en sneller, iets wat wij nog niet echt zien op de Ierse markt.", aldus mede-oprichter en CTO van Happyprinting, Jean-Pierre Meijer.

 

Ierland partner - DCK - Happyprinting team

 

Vijf landen

Met de lancering van Happyprinting in Nederland en de onlangs aangekondigde samenwerking in Zuid-Korea, Nieuw Zeeland en Australië zal het merk en het platform van Happyprinting binnen twee jaar na de oprichting, in vijf landen in de lucht zal zijn.

"De ambitie hebben en en vervolgens ook samenwerken met internationale partners om het merk van Happyprinting wereldwijd uit te rollen, is een droom die uitkomt. De meer dan vijftig lokale domeinnamen die we hebben geregistreerd, vertegenwoordigen onze wereldwijde ambitie.", aldus Sven Rusticus, mede-oprichter en CEO van Happyprinting.

 

OVER HAPPYPRINTING

Happyprinting is een wereldwijd online printing franchise bedrijf, dat samenwerkt met lokale printing partners over de hele wereld. We optimaliseren bestaande printcapaciteit, minimaliseren transport en verlagen de CO2-footprint van drukwerk.

Happyprinting is gestart in 2017. Printing partners over de hele wereld kunnen hun online printoplossing gebruiken in combinatie met het volledige Happyprinting merk en marketingpakket. De visie van Happyprinting is om een wereldwijd netwerk van printers te creëren, gebaseerd op één merk, één platform en lokale printing partners.

Happyprinting is opgericht door Sven Rusticus, voormalig COO van Drukwerkdeal / Printdeal en Jean-Pierre Meijer, voormalig Global IT Director bij Dow Chemical.

Meer informatie over het franchise-aanbod is te vinden op:

www.happyprinting.com

 

OVER DCK

DCK is de huidige marktleider in het beheer van gepersonaliseerde consumentengegevens en direct mailing in Ierland. DCK vindt de beste oplossingen voor het bedrijfsleven en genereert een multi-channel marketing ervaring voor haar klanten, waardoor de ROI wordt gemaximaliseerd.

Al meer dan 39 jaar heeft DCK een reputatie opgebouwd als vertrouwde datagedreven communicatiepartner voor de overheid en de private sector in binnen- en buitenland. De technische expertise en creativiteit in combinatie met hoogwaardige gegevensbeveiliging en compliance-systemen zorgen voor de meest innovatieve en veilige communicatie-oplossingen.

Meer informatie over DCK is te vinden op:

www.DCK.ie

 

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie:          

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sven Rusticus, CEO Happyprinting:

sven@happyprinting.nl

020 - 8943210

06 - 21864325

www.happyprinting.nl

Nijverheidsweg 16a

3534 AM Utrecht

 

29 januari 2019 - Happyprinting start in Australië en Nieuw-Zeeland

PERSBERICHT

Utrecht, 29 januari 2019

Happyprinting start in Australië en Nieuw-Zeeland

Happyprinting heeft een samenwerkingsovereenkomst met SMP Solutions getekend voor de lancering van Happyprinting in zowel Australië als Nieuw-Zeeland, twee belangrijke printmarkten.

"Er is een grote persoonlijke en culturele fit met de mensen van SMP Solutions. We zien allebei een groot potentieel om het bestellen van print disruptief eenvoudig te maken ‘down under’.", aldus mede-oprichter van Happyprinting en COO, Jean-Pierre Meijer.

"Ik ben verheugd deel uit te maken van het Happyprinting-team! Deze jongens creëerden een geavanceerd online print platform en een sterk merk. Het is enorm waardevol om lid te worden van het wereldwijde Happyprinting-netwerk en daarmee kennis en technologie te delen. Hiermee kunnen we snel en efficiënt een online print-shop opstarten in zowel Australië als Nieuw-Zeeland.", aldus Simon Murray, CEO van SMP Solutions.

 

Australië en Nieuw-Zeeland partner - SMP Solutions - Simon Murray

 

De grafische industrie in Australië en Nieuw-Zeeland vertegenwoordigt een marktomvang van respectievelijk $8 miljard en $1miljard per jaar. Bestellen via internet is relatief onderontwikkeld, terwijl de prestaties van e-commerce-logistiek betrouwbaar zijn en de internetpenetratie hoog is. "Er is een enorme kans op die markten!", aldus Sven Rusticus, medeoprichter en CEO van Happyprinting.

 

Drie continenten

Dit betekent dat na de lancering van Happyprinting in Nederland en de onlangs aangekondigde samenwerking met Yon-Art Printing in Zuid-Korea, het merk en het platform van Happyprinting op drie continenten in de lucht zal zijn, binnen twee jaar na de oprichting.

"En dit is nog maar het begin van ons internationale avontuur. We zijn nu in gesprek met printing partners in meer dan twintig landen en het feit dat we meer dan vijftig lokale domeinnamen hebben geregistreerd, toont onze wereldwijde ambitie."

 

OVER HAPPYPRINTING

Happyprinting is een wereldwijd online printing bedrijf, dat samenwerkt met lokale printing partners over de hele wereld. We optimaliseren bestaande printcapaciteit, minimaliseren transport en verlagen de CO2-footprint van drukwerk.

Happyprinting is gestart in 2017. Printing partners over de hele wereld kunnen hun online printoplossing gebruiken in combinatie met het volledige Happyprinting merk en marketingpakket. De visie van Happyprinting is om een wereldwijd netwerk van printers te creëren, gebaseerd op één merk, één platform en lokale printpartners.

Happyprinting is opgericht door Sven Rusticus, voormalig COO van Drukwerkdeal / Printdeal en Jean-Pierre Meijer, voormalig Global IT Director bij Dow Chemical.

Meer informatie over het franchise-aanbod is te vinden op:

www.happyprinting.com

 

OVER SMP SOLUTIONS

SMP Solutions is een gespecialiseerd bedrijf voor print- en printmanagement. Het bedrijf werd opgericht in 2005 en combineert technisch leiderschap met het hoogste service niveau’s.

SMP Solutions heeft kantoren in Sydney, Wellington en Auckland. Ze werken met teams van professionals die alle aspecten van print, design, data, direct mail, marketing en logistieke disciplines bestrijken.

SMP Solutions blinkt sinds haar oprichting uit in het werken met corporate bedrijven. Ze dragen bij aan het toevoegen van waarde, door het verminderen van de kosten, het verbeteren van koopgedrag en het maximaliseren van resultaten binnen de gebruikelijke jaarlijkse budgetten.

Met de focus op service, kwaliteit en de passie voor het leveren van een geweldig product met een glimlach, sluiten de normen en waarden van SMP Solutions perfect aan bij Happyprinting.

Meer informatie over SMP Solutions is te vinden op:

www.SMPSolutions.co.nz

 

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie:          

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sven Rusticus, CEO Happyprinting:

sven@happyprinting.nl

020 - 8943210

06 - 21864325

www.happyprinting.nl

Nijverheidsweg 16a

3534 AM Utrecht

 

11 december 2018 - Happyprinting start in Zuid Korea

PERSBERICHT

Utrecht, 11 december 2018

Happyprinting start in Zuid Korea

Happyprinting heeft een overeenkomst getekend met Yon Art Printing in Seoul voor de lancering van het merk Happyprinting en de webshop in Zuid Korea. Korea is een zeer innovatieve markt met een hoge internetpenetratie. In Korea is de transitie van het bestellen van drukwerk via internet op dit moment aan het gebeuren. Dit biedt voor beide bedrijven geweldige kansen.

"We zijn zeer verheugd om samen te werken met Yon Art Printing om het merk Happyprinting en de webshop in Korea te lanceren, een markt die wereldwijd in print-volume in de top tien staat.", Aldus mede-oprichter en COO van Happyprinting, Jean-Pierre Meijer.

Happyprinting is een turn-key oplossing voor print service providers die maximaal gebruik willen maken van wat het internet biedt. "Happyprinting heeft een state-of-the-art online print platform gecreëerd, inclusief branding en marketing, wat hen uniek maakt en ons in staat stelt om snel een online drukkerij in Korea te kunnen starten.", aldus K.S. Kim, COO van Yon Art Printing.

 

De heer K.S. Kim, COO van Yon Art Printing, met het getekende Happyprinting franchise-contract

 

OVER HAPPYPRINTING

Happyprinting is de eerste wereldwijde franchise-formule in de online printing sector. Drukkerijen over de hele wereld kunnen deze online oplossing gebruiken in combinatie met het volledige merk en marketingpakket van Happyprinting, om daarmee tegen lage kosten en met een laag risico de stap naar online printing te maken.

Met deze kant-en-klare bedrijfsoplossing wil Happyprinting snel groeien en het merk lanceren in vele landen over de hele wereld.

Happyprinting is opgericht door Sven Rusticus, voormalig COO van Drukwerkdeal, en Jean-Pierre Meijer, voormalig Global IT Director bij Dow Chemical.

Meer informatie over het franchise-aanbod is te vinden op:

www.happyprinting.com

 

OVER YON ART PRINTING

Yon Art Printing biedt een breed scala aan print services. Het bedrijf houdt zich bezig met het produceren van museumcatalogi, commerciële kalenders, luxe editie van boeken, gallerij-boeken, reproductie van kunstwerken en dagboeken.

Yon Art Printing bedient verschillende klanten, zoals fotografen, grafisch ontwerpers, redacteuren, schilders en grote nationale bedrijven. Het bedrijf werd opgericht in 1983 en is gevestigd in Paju-si, Zuid Korea met kunstgalerijen in Seoul.

Meer informatie over Yon Art Printing is te vinden op:

http://yon-art.com

 

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie:          

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sven Rusticus, CEO Happyprinting:

sven@happyprinting.nl

020 - 8943210

06 - 21864325

www.happyprinting.nl

Nijverheidsweg 16a

3534 AM Utrecht

 

27 november 2018 - Happyprinting lanceert online printing franchise formule

PERSBERICHT

Utrecht, 27 november 2018

Happyprinting lanceert online printing franchise formule

Happyprinting lanceert de eerste wereldwijde franchise formule in de online printing sector. Buitenlandse drukkerijen kunnen gebruik maken van het in Nederland ontwikkelde online printing platform, in combinatie met het volledige Happyprinting marketing pakket.

“We hebben een modern online printing platform gebouwd, inclusief een sterk merk. We gebruiken de laatste marketing automatiseringstools om het merk onder de aandacht te houden. Onze turn-key oplossing delen we nu via de cloud met print partners wereldwijd. Door onze agile ingerichte werkprocessen zijn we bovendien in staat om snel ons platform te verbeteren en internationaal uit te rollen. Hiermee worden enorme schaalvoordelen behaald.”, aldus CEO Sven Rusticus.

Met deze formule wil Happyprinting snel groeien en overal ter wereld het merk lanceren. Wij bieden per land exclusieve franchise contracten, waarmee we met één partner een volledig land kunnen bedienen. Happyprinting gebruikt de capaciteit van bestaande lokale printers en gaat zelf niet drukken.

“Het is onze visie om een wereldwijd netwerk te bouwen van Happyprinting partners. We benaderen hiervoor buitenlandse print service providers met zowel digitale print als offset capaciteit. Door onze relatie met HP en de HP Indigo branchevereniging Dscoop, hebben we een brede toegang tot print service providers wereldwijd.”, volgens Rusticus.

Het voordeel voor buitenlandse partners is dat zij tegen lage kosten kunnen profiteren van de snelle groei van online printing in hun land. De transitie van traditioneel naar online printing, die wij in Nederland hebben gezien, is in vele landen nog bezig of moet zelfs nog beginnen.

Wij bieden daarom een oplossing waarbij drukkers snel, tegen lage kosten online kunnen zijn en kunnen profiteren van het Happyprinting merk en de Happyprinting marketingkennis.

 

Duurzaam door lokaal te drukken

In tegenstelling tot sommige grote internationaal opererende online printers, drukt Happyprinting haar opdrachten juist lokaal, dicht bij de eindgebruiker. In plaats van in één land te laten drukken en dan per vliegtuig of over de weg te transporteren, produceert Happyprinting in ieder land waar het actief is, lokaal. Zo werkt Happyprinting aan de verduurzaming van print.

“We hebben het franchise concept gepresenteerd en getest op Dscoop in Korea en in Wenen. De reacties zijn overweldigend en heeft ertoe geleid dat we nu in gesprek zijn met drukkers in elf landen: Frankrijk, Italië, Spanje, Ierland, Letland, Hongarije, Roemenië, Griekenland en zelfs in Zuid-Korea, Australië en Nieuw Zeeland is men enthousiast.“, aldus COO Jean-Pierre Meijer. “We verwachten begin 2019 de eerste landen live te zetten en dan gaan we door met onze groei.”

 

OVER HAPPYPRINTING

Happyprinting is de in 2017 in Nederland gestarte online drukkerij. Happyprinting onderscheidt zich door persoonlijke service, gemak en innovatie. Het is onze missie om print ervaringen te creëren die onze klanten, leveranciers, partners en werknemers elke dag happy maken. We print, you smile!

Happyprinting is opgericht door Sven Rusticus, voormalig COO van Drukwerkdeal, en Jean-Pierre Meijer, voormalig Global IT Director bij Dow Chemical.

Meer informatie over de franchiseformule kan gevonden worden op:

www.happyprinting.com

 

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie:          

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sven Rusticus, CEO Happyprinting:

sven@happyprinting.nl

020 - 8943210

06 - 21864325

www.happyprinting.nl

Nijverheidsweg 16a

3534 AM Utrecht

 

14 september 2017 - Online printer Happyprinting gelanceerd

PERSBERICHT

Utrecht, 14 september 2017

Online printer Happyprinting, met focus op persoonlijke service, ontzorgen en innovatie, gelanceerd

Happyprinting is een nieuw drukwerk- en printplatform voor zakelijke gebruikers. Happyprinting onderscheidt zich door persoonlijke service, ontzorgen en innovatie. “Het is onze missie dat iedereen happy van ons wordt: klanten, leveranciers, koeriers en wij zelf. We print, you smile.”

Happyprinting is opgericht door Sven Rusticus, voormalig COO van Drukwerkdeal en oprichter van Icemedia, samen met Jean-Pierre Meijer, voormalig Global IT Director bij Dow Chemicals. Nicky Drijvers, voormalig Drukwerkdeal, is aangetrokken als Commercieel Manager.

 

Onze droom

“Het is onze droom om een internationaal drukwerk- en printplatform te bouwen dat zich onderscheidt op het gebied van service en innovatie”. Drukwerk is een emotioneel en complex product, dat veel aandacht nodig heeft. Happyprinting biedt daarom maatwerk en persoonlijk contact met haar medewerkers. Klanten krijgen vaste contactpersonen met de laatste kennis van wat er zich afspeelt in drukwerk, print en signing. “We gaan bij onze klanten langs om elkaar goed en persoonlijk te leren kennen”. Daarnaast biedt Happyprinting een intuïtieve, frisse en mobiel-vriendelijke website waar je in weinig clicks al je drukwerk en print kunt bestellen.

 

Branded Packaging

Hoge persoonlijke service als onderscheidend element. Bij Happyprinting kun je altijd contact opnemen voor de meest ingewikkelde vragen. “We regelen het voor je. Wij drukken alles, van visitekaartjes tot vlaggen, van tickets tot trampoline. We heten niet voor niets Happyprinting en gaan door totdat jij helemaal tevreden bent”, aldus Rusticus.

Een voorbeeld van Happyprinting’s innovatie is Branded Packaging. Bedrijven die regelmatig drukwerk bestellen voor derden, zoals franchiseorganisaties, reclamebureaus, copyshops, printmanagementbureaus en resellers biedt Happyprinting de mogelijkheid om de verpakkingen te voorzien van hun eigen merkuiting. Happyprinting geeft zo een merkbeleving van haar klanten aan hun klanten. “We zijn het enige platform die deze innovatie aanbiedt”, aldus Drijvers. 

Een andere innovatie is de Happyprinting BrandPortal, een portal waarmee het zeer eenvoudig is om de opmaak van drukwerk en sign via slimme editors te automatiseren, huisstijlen te waarborgen en daarmee de merkidentiteit te versterken. Producten die vaak worden besteld worden opgeslagen en gekoppeld aan een basisopmaak in de BrandPortal.

 

Duurzaam en lokaal

Happyprinting streeft er naar om het grootste printplatform te zijn zonder enige drukpers. “Wij gaan geen machines aanschaffen, er zijn er immers voldoende in de wereld. Onze focus ligt op onze service, ons technische platform en uiteraard scherpe prijzen. Met dit platform zijn we in staat om innovatieve diensten te bieden en efficiënt het aanbod van de drukkers en printers in de markten waar we actief zijn, te koppelen aan de vraag van onze klanten.”  

Happyprinting produceert dicht bij de klant, waardoor transportkosten laag en levertijden kort zijn. “Wij creëren hiermee een breed netwerk van drukkerijen en kunnen zo onze klanten lokaal bedienen. Wij werken samen met gecertificeerde partners in lokale markten en streven ernaar om het meest duurzame drukwerkplatform te zijn.” aldus Meijer.

 

Internationale rollout

Happyprinting heeft investeerders aangetrokken die geloven in de missie en internationale kansen. Eén van de voorwaarden van de investeerders was dat de domeinnamen van de grootste economieën in het bezit zouden zijn van de onderneming. “Dat is ons gelukt. We hebben meer dan twintig domeinnamen kunnen aankopen waaronder die van de Verenigde Staten, China, India en Brazilië. In het huidige tijdperk is dit cruciaal”, aldus Rusticus.

Het technische platform wordt geleid door Meijer. Happyprinting maakt gebruik van cloud technologieën, saas-services en zogenaamde cookbooks voor de rollout in een land, zowel voor het platform als ook de business processen. “We zijn hierdoor zeer schaalbaar en kunnen snel uitrollen in meerdere landen tegelijkertijd”, aldus Meijer. De eerste contacten met buitenlandse partners in de Verenigde Staten en het Zuid-Oost Azië zijn al gelegd. “We hebben eerst het platform in onze thuismarkt neergezet en gaan nu opschalen”, aldus Meijer.

 

De drukwerkmarkt

De online drukwerkmarkt groeit en is continu in beweging. De totale markt wordt geschat op $898 miljard (bron: Statistica) en is daarmee groter dan de muziekindustrie. De sector kenmerkt zich door overcapaciteit. Bovendien zijn er nog vele kansen voor automatisering en proces-stroomlijning via internet. Happyprinting speelt hierop in door een innovatief platform te ontwikkelen dat snel en eenvoudig internationaal uitgerold kan worden.

 

De website van Happyprinting is te zien op: www.happyprinting.nl

 

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie:          

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sven Rusticus, CEO Happyprinting:

sven@happyprinting.nl

020 - 8943210

06 - 21864325

www.happyprinting.nl

Nijverheidsweg 16a

3534 AM Utrecht

 

 

Happyprinting in het nieuws

 

23 juli 2019 - Hoe Happyprinting als een van de eerste bedrijven ter wereld een online franchise bouwt
    

16 juli 2019 - Peak Capital investeert 450.000 euro in Happyprinting
    

20 mei 2019 - Verovert Nederlandse franchiseformule Happyprinting de wereld?

15 mei 2019 - Online Print-markt explodeert richting 2025

3 mei 2019 - Happyprinting start in de Filipijnen

6 maart 2019 - Happyprinting nu ook in Noorwegen

4 februari 2019 - Nederlandse online print franchise arriveert 'down under'

18 december 2018 - Online print gaat internationaal: franchises en acquisities

28 september 2017 - Internetdrukker Happyprinting ambitieus

21 september 2017 - Happyprinting gaat 'gewoon' zijn klanten bezoeken

 

Nieuwsbrieven

 

Bestel je kerstkaarten. Het kan nog ...

Ontdek de service van jouw persoonlijke Account Manager!

Bij Happyprinting respecteren we jouw privacy!

Gratis template voor jouw standaard drukwerk

Happy 2018 van Happyprinting!

Kerstkaarten of Visitekaartjes, altijd tegen de beste prijs!

Nu de voordeligste posters bij Happyprinting - We print, you smile

Happyprinting helpt je om 2018 goed te beginnen

Happyprinting gaat verder met persoonlijke service en innovatie