Hoe maak ik de beste visitekaartjes?

Eén van de eerste dingen die je hoort, wanneer je een eigen bedrijf begint, is hoe cruciaal een goed netwerk is voor het bereiken van succes. Een visitekaartje kan hierbij helpen. Een visitekaartje is namelijk meer dan alleen een stukje papier waar je contactgegevens opstaan. Een visitekaartje geeft een eerste impressie. Het heeft de mogelijkheid om vertrouwen te creëren, professionaliteit uit te stralen en bij de ontvanger een goede indruk na te laten.

Het hebben van een goed visitekaartje is dus erg belangrijk. Er is veel om rekening mee te houden en daardoor kan je het gevoel hebben dat je niet weet waar je moet beginnen. Geen zorgen! In deze blog nemen wij alle onderdelen van het ontwerpen van een visitekaartje met je door en geven wij verschillende tips. Hierdoor ben jij straks een pro in het ontwerpen van je eigen visitekaartjes.

 

Happy tip #1 Denk goed na over je doelgroep

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je een visitekaartje gaat ontwerpen is: aan wie ga ik mijn visitekaartjes geven? Wie is dus de doelgroep van je kaartje? Op welke platformen zijn zij actief? Als je een duidelijk beeld hebt van je doelgroep, kun je aan de hand hiervan bepalen op welke manier jouw doelgroep contact met jou wilt opnemen. Vinden ze het handiger om te bellen of sturen ze liever een e-mail? Waar kijken ze als eerst naar, je naam of je functie? Houden ze meer van kleur en spontaniteit of willen ze liever overzicht en zijn ze straight-to-the-point? Zodra je dit weet is het maken van een design voor je kaartje ook veel makkelijker.

 

Happy tip #2 Zorg ervoor dat het design past bij wat je aanbiedt

Een originele en creatieve business card blijft veel langer hangen dan eentje met een standaard template. Kijk online en doe inspiratie op, er is genoeg te vinden. Maak een selectie van ontwerpen die je aantrekken, minstens 30. Ga dan nogmaals door de 30 ontwerpen die je hebt gekozen en kies daar 10 van uit. Uit die 10 kies je er 5 waar jij je design op gaat baseren. Maar houdt er echter wel rekening mee dat je design moet passen bij de service die je aanbiedt. Zo zal een visitekaartje van een taartenbakker er anders uitzien dan het visitekaartje van een it-developer. Wanneer je dit niet doet, kan het zo zijn dat er onduidelijkheid bestaat over welke service je aanbiedt of je professionaliteit.

 

Happy tip #3 De juiste design tools

Natuurlijk moet je een overzichtelijke plek hebben waar je met gemak je design kan maken. Programma’s die vaak gebruikt worden door designers zijn Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator. Deze programma’s zijn gemaakt om het beste resultaat te leveren. Van teksten en foto’s plaatsen tot je bestand drukklaar maken. Wanneer je hiervan gebruik maakt is het belangrijk om wel rekening te houden met de aanleverspecificaties. In deze blog leggen we uit hoe je een goed aanleverbestand maakt.

Geen ervaring met Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator? Geen probleem! Op onze website bieden wij onze eigen online design tool aan. Je kan hiermee gemakkelijk de mooiste designs maken voor je visitekaartjes. In deze blog nemen we stap voor stap de verschillende stappen van onze Online Editor met je door.

 

Happy tip #4 Welke informatie staat er op jouw business card?

Een business card zegt veel over jezelf en je bedrijf. Het ontwerp moet de waarden overbrengen en jouw bedrijf onderscheiden van de rest. De informatie op het kaartje moet vooral duidelijk zijn. Natuurlijk moet er op je kaartje de standaard elementen staan; naam, functie, e-mail, telefoonnummer en eventueel een adres. Maar in welke volgorde? Welke grote? Om daarachter te komen kijken we weer terug naar tip #1 Wie is jouw doelgroep? Waar kijken zij het eerste naar en waar hebben zij baat bij? Dit kan voor jou veel duidelijkheid geven.

Ook handig om in gedachte te houden is dat al deze informatie op 1 kant moet blijven, dus houd het simpel, alleen de belangrijke informatie. Op de andere kant is jouw kans om echt indruk te maken, het is namelijk waar de meeste mensen het eerst naar kijken. Plaats daarom daar een pakkend beeld, iets dat echt bij jouw bedrijf past, jouw eigen naam, het logo of de naam van het bedrijf.

 

Happy tip #5 Het kiezen van het juiste formaat en papiersoort

Het is belangrijk te weten welk formaat en welke papiersoort je wil gebruiken voor jouw visitekaartje. Dit heeft niet alleen invloed op de grootte van je tekst, maar ook op de hoeveelheid informatie die je op jouw business card kan zetten. Je hebt het standaard formaat (85 x 55 mm) wat het meest wordt gebruikt en wat wij als HappyPrinting ook aanraden, maar je kan ook kiezen voor een klapkaartje, of eentje met ronde randjes. Horizontaal of verticaal? Houd dit in gedachte tijdens het maken van je design.

 

Happy tip #6 Zorg ervoor dat je visitekaartje een indruk achter laat!

Vaak tijdens mogelijkheden om je visitekaartje te delen met andere ben je niet de enige. Sommige mensen gaan vaak zelfs met een portemonnee vol aan visitekaartjes weer naar huis. Hoe zorg je ervoor dat jouw kaartje eruit springt? Naast het maken van een uniek design, kan je ook altijd kiezen voor een andere aanpak. Zo kan je bijvoorbeeld een QR code op je kaart zetten de je gelijk naar jouw website of die van het bedrijf brengt. Of vouwlijnen die als je ze goed vouwt een bloemetje vormt. Hoe unieker hoe eerder je wordt onthouden!

 

Happy Designing! Lukt het niet helemaal? HappyPrinting staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op als je er niet uit komt! We helpen je graag verder! We Print, You Smile :)