Duurzaam printen doen we zo

Je bewust zijn van de impact die je hebt op het milieu is iets dat we, vanaf het ontstaan van HappyPrinting, altijd erg belangrijk hebben gevonden. Ook binnen de printindustrie is het namelijk mogelijk om je impact op het milieu zo klein mogelijk te houden via bepaalde maatregelen. Denk aan het gebruik van bepaalde materialen en recycling. Ook wij bij HappyPrinting doen er alles aan om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden en in deze blog vertellen we je daar graag meer over.

 

Lokale productie

Misschien wel één van de meest vervuilende sectoren die bijdraagt aan de uitstoot van CO2 en de opwarming van de aarde is de transportsector. Daarom hebben wij, in tegenstelling tot vele andere internationale onlineprinters, ervoor gekozen om lokaal te printen. In elke land waar HappyPrinting actief is werken wij samen met een lokale drukkerij. Hierdoor hoeven wij bestellingen dus niet over de hele wereld te vliegen. Dit leidt tot kortere levertijden voor onze klanten en bespaart een hoop CO2 uitstoot!

 

Geen afval missie

Uit ervaring weten we dat er gemakkelijk iets fout kan gaan bij het bestellen van drukwerk. Veel drukwerk gaat daardoor rechtstreeks en onnodig de afvalcontainer in. Dit gaat ons aan het hart en daarom hanteren wij een “Geen afval” missie. Dit begint met het aanbieden van Gratis Bestandscontrole. Wij controleren de bestanden die bij ons worden geüpload op de website. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit waarborgen.

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om een ISO Proefdruk te maken voor je de opdracht plaatst. Je hebt dan de mogelijkheid om je bestanden naar ons te sturen. Wij zullen je dan informeren wanneer we iets wijzigen of tegenkomen in de controle en je een proefdruk toesturen. De kans op fouten wordt hiermee geminimaliseerd.

 

Papier gebruik

Om bij te dragen aan de wereldwijde bescherming van bossen en een gezonde leefomgeving van zowel mens als dier maken wij gebruik van FSC-gecertificeerde papiersoorten. Het FSC-systeem zorg ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Onze papiersoorten worden dus gewonnen uit verantwoord aangeplante bomen en gerecycled papier. Zo kunnen we allemaal blijven genieten van onze bossen en onze printproducten!

 

Drukwerk processen

Ook binnen ons drukwerk proces houden we rekening met het milieu. Zo verzamelen we orders en optimaliseren we zo het gebruik van papier, inkt en lithografie-platen in het geval van offset drukwerk. Hierdoor zorgen we voor een lagere impact op het milieu.

 

Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan een groenere planeet wat steeds belangrijker wordt. Ook zelf duurzamer zijn binnen je bedrijf? Voor je drukwerk kan je dan bij ons terecht! We Print, You Smile :)